Zorg

De zorg is in Nederland erg goed geregeld. Het Nederlandse zorgstelsel garandeert iedere inwoner goede en toegankelijke zorg. Zorgverzekeraars mogen niemand weigeren voor het basispakket, ongeacht wat de toestand van de leeftijd of gezondheid is. Je betaalt zonder dat je het weet mee aan de zorgverzekering. Zo betalen gezonde jongeren mee aan de medisch-specialistische zorg die de ouderen vaak nodig hebben. Ouderen betalen daarentegen weer mee aan de kraamzorg die belangrijk is onder de jonge moeders.

Ouderenzorg

Het zorgprogramma van de ouderenzorg richt zich op de kwetsbare ouderen van 75 jaar of ouder. Het doel van de ouderenzorg is om de ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn in hun eigen thuissituatie. In de blog over ouderenzorg vind je meer informatie omtrent ouderenzorg. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als, wanneer en hoe kun je ouderenzorg verwachten?

Kraamzorg

De kraamzorg kun je zelf aanvragen en begint dan vanaf de geboorte van je kind. De kraamverzorgster assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. De kraamverzorgster is er dus vanaf het eerste moment en zal je begeleiden en adviseren bij je moederschap. Wil je meer weten over kraamzorg, omdat je zelf zwanger bent of omdat je simpelweg nieuwsgierig bent naar het onderwerp? Breng een bezoekje aan onze blog.

Gehandicaptenzorg

Mensen kunnen op verschillende manieren gehandicapt zijn, hierdoor wordt er ook verschillende manieren zorg verleend in de gehandicaptenzorg. Deze zorg kan variëren van licht tot intensief aan de hand van de soorten beperkingen die ook ernst kunnen variëren. Wanneer je moet denken aan gehandicaptenzorg voor iemand in je omgeving is het belangrijk dat je goed op de hoogte gesteld bent. Bekijk daarom aandachtig onze blog over de gehandicaptenzorg. 

Palliatieve zorg

Bij palliatieve zorg is gericht om mensen die een levensbedreigende ziekte hebben, met de naasten, een zo hoog mogelijke kwaliteit van het leven te bieden. Wanneer een patiënt een ongeneeslijke ziekte blijkt te hebben komt palliatieve zorg aan de orde. Hierbij kun je denken aan ziektes als kanker, COPD, hartfalen of dementie. Wanneer deze zorg start en meer over deze zorg vind je terug in de blog die wij geschreven hebben over palliatieve zorg.

Offthegrid