Veiligheid

Hoe veilig voelen wij Nederlanders ons eigenlijk in ons land? Nederland is een erg welvaren land, waardoor wij veel kansen en mogelijkheden krijgen. Daarnaast draagt Nederland bij aan de veiligheid in de wereld. Denk maar aan de gewelddadige conflicten in andere landen, waar Nederland helpt de veiligheid terug te brengen.

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid Iedereen maakt dagelijks deel uit van het verkeer, dus wanneer je deelneemt aan het verkeer wil ...
Digitale veiligheid en criminaliteit
Digitale veiligheid en criminaliteit De overheid probeert ons land zo veilig mogelijk te houden. Daarbij kun je ook denken aan de dig...
Jeugdbescherming
Jeugdbescherming Kinderen hebben recht op een veilige omgeving om in op te groeien, hierdoor kunnen ze later als ...
Bekijk ook eens:
Offthegrid
Alle blogcategorie├źn
Onderwijs Onderwijs Veiligheid Veiligheid Verzekeringen Verzekeringen Zorg Zorg Opvoeding en gezondheid Opvoeding en gezondheid Werkomgeving Werkomgeving Wonen Wonen Feestdagen Feestdagen

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid is de mate van veiligheid in het verkeer. Iedereen neemt deel aan het verkeer. Men kent twee vormen van verkeersveiligheid, subjectieve en objectieve verkeersveiligheid. De mate van verkeersveiligheid is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. Dit en nog meer wordt toegelicht in de onderstaande blog.

Jeugdbescherming

Alle kinderen hebben het recht om veilig op te groeien, zodat ze later mee kunnen doen in de maatschappij. Ouders zijn ten eerste verantwoordelijk om deze taak volwaardig te vervullen. Wanneer ouders deze pedagogische verantwoordelijkheid niet nemen of waarmaken, dan kan de veiligheid en ontwikkeling van het kind ernstig bedreigd worden. In ernstige gevallen kan de jeugdzorg van toepassing komen. Meer over dit onderwerp kom je te weten in de blog over jeugdbescherming.

Digitale veiligheid en criminaliteit

De digitale veiligheid wordt ook wel cybercrime genoemd. Deze vorm van criminaliteit neemt steeds meer toe, maar hoe kan dat? Met cybercrime bedoelen we delicten die online gepleegd worden, denk aan internetoplichting, afpersing via de e-mail en phishing. Kom in de blog over digitale veiligheid en criminaliteit erachter hoe je jezelf kunt beschermen tegen cybercrime.