Onderwijs

Het onderwijs kan in ieder land verschillen, maar Nederland heeft een van de betere onderwijssystemen. Je kunt dus erg tevreden zijn als je in Nederland naar school kan gaan. Weet jij nog niet alles over het onderwijs in Nederland en hoe goed we het eigenlijk doen? In onze blogs vertellen we je graag meer over het onderwijs in Nederland.

Digitaal leren: Een toekomst vol mogelijkheden
Digitaal leren: Een toekomst vol mogelijkheden We leven in een tijdperk waarin technologie en onderwijs hand in hand gaan. De traditionele klas...
Het Nederlandse onderwijssysteem
Het Nederlandse onderwijssysteem Je kunt het Nederlandse onderwijs zien als allemaal takken die verschillende richtingen uitgaan....
Bijzonder onderwijs
Bijzonder onderwijs In Nederland kennen we twee soorten onderwijs, namelijk het openbaar en bijzonder onderwijs. Bij...
Cursussen
Cursussen Het verschil tussen cursussen, opleidingen en trainingen zit hem in de tijdsduur en de verhoudin...
Bekijk ook eens:
Offthegrid
Alle blogcategorieën
Onderwijs Onderwijs Veiligheid Veiligheid Verzekeringen Verzekeringen Zorg Zorg Opvoeding en gezondheid Opvoeding en gezondheid Werkomgeving Werkomgeving Wonen Wonen Feestdagen Feestdagen

Het Nederlands onderwijssysteem

Kom je uit het buitenland en weet je daardoor nog niet veel van het Nederlandse onderwijssysteem af? Hoor je mensen om je heen praten over niveaus en richtingen die bij jou niet bekend zijn? Het onderwijssysteem in Nederland kent verschillende vertakkingen, best uitgebreid dus. Het is daardoor nog niet zo gek dat je er niet alles vanaf weet. Wij zullen je helpen! Lees onze blog over Het Nederlands onderwijssysteem en je bent zo op de hoogte van het primair- en voortgezet onderwijs.

Bijzonder onderwijs

Moet jij binnenkort een school gaan uitzoeken voor jouw zoon of dochter, maar gaat er bij jou geen belletje rinkelen als we spreken over bijzonder onderwijs? Heb je iemand over bijzonder onderwijs horen spreken en je wilt er graag meer over te weten komen? Het is verstandig om het verschil te kennen tussen openbaar en bijzonder onderwijs, er zijn namelijk een paar verschillen. Wij zullen je over de nodige belangrijke zaken inlichten. Bekijk onze blog over het bijzonder onderwijs en krijg antwoord op jouw vragen.

Cursussen

Weet jij het verschil tussen een opleiding en een cursus? Twijfel je of je beter een cursus kunt volgen in plaats van een opleiding te doen? Wij kunnen niet bepalen wat voor jou het beste is om te doen, maar we kunnen je wel helpen met de verschillen in te zien tussen beide richtingen. Meer informatie over cursussen vind je in onze blog.
Het Nederlandse onderwijs is erg breed en je hebt veel mogelijkheden. Het is daarom erg verstandig om je goed te oriënteren en doelen voor ogen te hebben.