Kraamzorg

Ben jij al een aantal weken zwanger en komt de bevalling steeds dichterbij? Dan is het nu de hoogste tijd om je te verdiepen en in te schrijven voor de kraamzorg. De kraamverzorgster zal jou helpen begeleiden en adviseren je baby zelfstandig te verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om tot in de puntjes te genieten van je kindje, lekker tot rust te komen en verwend te worden.

Kraamzorg

Warme overdracht

Wanneer je in het ziekenhuis zonder het bijzijn van je kraamverzorgster bevalt, dan komt hij/zij rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis en doet een zogenaamde ‘warme overdracht’. Dit doet de kraamverzorgster samen met het ziekenhuispersoneel, zodat de kraamverzorgster precies weet hoe de bevalling is gelopen en of er nog bijzonderheden zijn waar ze tijdens de kraamzorg rekening mee dient te houden. Deze overdracht zal plaatsvinden aan het bed, in de aanwezigheid van jou en je partner. Door dit te doen, zal de kraamverzorgster thuis goed aansluiten op de zorg van het ziekenhuis.

Verzorging

Gedurende de kraamtijd houdt de kraamverzorgster de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten en doet dagelijks medische controles. Wanneer iets niet goed gaat, komt de kraamverzorgster direct in actie en gaat in overleg met jou en je verloskundige en/of huisarts. Hierdoor heeft de kraamverzorgster een belangrijke signaleringsfunctie. Daarnaast zorgt de kraamverzorgster voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties. Dit is een belangrijke taak binnen de kraamzorg, je kunt hiervoor bijvoorbeeld denken aan het verschonen van de bedden en het sanitair.

Voorlichting

Wordt je voor de eerste keer moeder, dan is deze taak van de kraamverzorgster erg handig. De kraamverzorgster zal jou namelijk veel voorlichting over babyverzorging, borst- en flesvoeding geven. Ze helpt je bijvoorbeeld tijdens de borstvoeding en/of flesvoeding van je kindje. Om de band tussen jullie te versterken, wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde ontwikkelingsgerichte zorg. Broertjes en zusjes worden hier uiteraard ook in betrokken.

Het heeft dus erg veel voordelen om kraamhulp in te schakelen. Ze zijn er namelijk voor je hele gezin en proberen jou extra te ondersteunen in je reis en nieuwe avontuur.

Bekijk ook eens:
Offthegrid
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens